- Detox & Ontgiften

 

Detox & Ontgiften

Detox is een afkorting van detoxificatie, algemeen ook wel ontgifting of ontslakking genoemd. Het menselijk lichaam heeft van nature een zelfreinigende werking en verwijdert afvalstoffen o.a. via de uitscheidingsorganen (longen, nieren, darmen, lever en huid). Wanneer deze organen niet optimaal meer functioneren gaan toxische stoffen zich ophopen in het lichaam en kunnen allerlei klachten ontstaan zowel op fysiek als mentaal niveau. Deze toxische stoffen kunnen uit de buitenwereld komen zoals milieuverontreiniging, nicotine, besmet voedsel maar kunnen ook optreden door een niet optimaal functionerend spijsverteringsstelsel en immuunsysteem.

 

In verband met overgewicht is het belangrijk om te weten dat het lichaam zichzelf beschermt door deze toxische stoffen op te slaan in de vetreserves. Daarom zal het lichaam deze vetcellen alleen verbranden als het de toxische stoffen die dan vrij komen, ook kan afbreken. De lever speelt hierbij een belangrijke rol.


Voordelen van detox & ontgiften:

-   een sterker immuunsysteem omdat 70% van het immuunsysteem zich in de darmen bevindt

-   een goede vetverbranding doordat de lever wordt 'schoon' gemaakt, zodat toxische stoffen uit de vetreserves veilig vrij kunnen komen en het lichaam eindelijk weer veilig vet kan verbranden

-   minder ‘ouderdomsziektes’ door afname van toxiciteit en toename van mineralen en vitamines in het lichaam

-   betere spijsvertering

-   gewichtsverlies

-   minder allergieën

-   meer energie

-   minder depressies

-   een mooiere huid

 

Door middel van biofeedback en acupunctuur kunt u op een gezonde manier ontgiften. Allereerst vindt er een meting plaats met het INDIGO Biofeedback systeem. Aan de hand daarvan kan de oorzaak van het niet optimaal ontgiften van lichaam worden vastgesteld en behandeld. De behandeling bestaat o.a. uit het versterken van de uitscheidingsorganen (longen, nieren, darmen, lever en huid), het afvoeren van toxische stoffen en het stimuleren van het immuunsysteem. Daarna wordt er gekeken naar uw eetgewoontes en krijgt u voedingsadviezen hoe u het beste uw lichaam kunt ontgiften.


Voor meer informatie zie Consult & Tarieven