Kleurenpunctuur

 

 

Kleurenpunctuur

Licht en kleur
Dankzij licht is er kleur in ons leven. Licht geeft ons energie en in combinatie met kleur kan het onze gezondheid en innerlijke harmonie positief beïnvloeden. Wij bieden een therapie die gebaseerd is op een weldadige werking van licht en kleur:
kleurenpunctuur, het behandelen van acupunctuurpunten en zones op het lichaam met behulp van gekleurd licht.

Kleurenpunctuur
Kleurenpunctuur, ontwikkeld door Peter Mandel (Duitsland, 1941), is een onderdeel van de Esogetische Geneeskunde en brengt oude en nieuwe inzichten in Oosterse en Westerse geneeswijzen samen.

Mensen reageren sterk op licht. Licht geeft energie, beïnvloedt de stemming en zet het lichaam in beweging. Kleur zorgt daarbij voor specifieke informatieoverdracht naar de cellen.

Met behulp van een kleine staaflantaarn wordt gekleurd licht ingestraald op (acupunctuur-)punten van het lichaam. De huid neemt deze lichtimpulsen op en via cellen en meridianen worden deze impulsen doorgegeven aan verschillende organen en fysiologische systemen. Zo wordt het natuurlijke levensritme weer hersteld.

Kleurenpunctuur werkt bij lichamelijke en geestelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugklachten, depressie, leerproblemen, stress, burn-out. Ook zijn er behandelingen om pijn te “verlichten” en de weerstand te versterken. Kleurenpunctuur zet diepgaande processen in gang, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau, en is volstrekt pijnloos. Hierdoor is het ook ideaal voor behandeling van kinderen. Het veroorzaakt geen bijwerkingen en is veilig.

Er zijn behandelingen die meer op het lichaam werken en behandelingen die direct het gevoelsleven “verlichten”. Kleurenpunctuur laat zich goed combineren met andere therapieën.

De kleurenpunctuur wordt aanvullend toegepast tijdens de acupunctuur- en bioresonantiebehandelingen.
 

Elke kleur heeft een eigen specifieke werking